AJ-Air Luchtontvochtiging te Namen

Voor een drogere lucht in vochtige omgevingen

Luchtontvochtigers voor specifieke toepassingen

Omdat de buitenlucht meestal droger is dan de binnenlucht van een gebouw, volstaat het  dikwijls om een goed ventilatiesysteem te installeren om gewone vochtproblemen op te lossen. Bovendien zorgt de luchtverplaatsing ervoor dat de lucht zich niet kan vastzetten en condenseren op koude wanden.

De lucht wordt in beweging gebracht om:

  • De lucht te behandelen en te ontvochtigen
  • Condensatie op koude oppervlakken te bestrijden

Niettemin vragen sommige situaties om een specifieke aanpak:

Onderhoud van uw woning

Wanneer vocht en condensatie zich in uw huis opstapelen door te weinig verluchting creëert u een vochtige woonomgeving die de kwaliteit van uw woning doet dalen. Na een waterlek of overstroming in vochtige kelders, badkamers, wasruimtes of oude woningen kunnen schimmels ontstaan die zowel uw gezondheid als de woning kunnen schaden. Met een luchtontvochtiger kunt u de lucht en de omgeving droger maken zodat u daarna alles kan renoveren.

Optimalisatie van uw werf

Op bouwwerven wordt veel water verbruikt. Het water stapelt zich onder meer op in het beton, de chape en de plafonds en moet verwijderd worden. Door tijdelijk een luchtontvochtiger in te zetten kunnen deze materialen worden uitgedroogd zodat er sneller kan verder gewerkt worden aan de bouw en de werken geen vertraging oplopen.

Houd uw zwembad droog

Om uw zwembad aangenaam te houden en de gebruikte materialen langer te laten meegaan, moet u de lucht in uw zwembad actief ontvochtigen.

Een ontvochtigingsinstallatie heeft in een zwembad drie functies:

  • De vochtigheidsgraad van de ruimte op peil houden;
  • De temperatuur van de ruimte op peil houden;
  • Condensatie op koude oppervlakken (ruiten,…) tegengaan.

Warme lucht van 30°C met een vochtigheidsgraad van 60% zal condenseren wanneer hij in contact komt met een oppervlak van 21°C of kouder.

Een luchtontvochtigingsinstallatie die lucht blaast helpt ook om de omgeving van het zwembad op temperatuur te houden.

Luchtontvochtiger voor bedrijven

Een krachtige luchtontvochtiger is onontbeerlijk bij verschillende productieprocessen in bedrijven die constant een grote hoeveelheid vocht gebruiken, bijvoorbeeld in de houtverwerking, de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie, enz.
Luchtontvochtiging AJ-Air | Qualité de l'air

AJ-Air beschikt over een ruim gamma luchtontvochtigers

Luchtontvochtiging door condensatie

Dit is het meest bekende procedé om lucht te ontvochtigen. Hierbij wordt de lucht afgekoeld tot zijn dauwpunt zodat hij gaat condenseren. De absolute vochtigheidsgraad van de lucht daalt dus, maar de relatieve vochtigheidsgraad blijft 100%. Daarom wordt de lucht daarna meestal nog even verwarmd zodat de bereikte absolute vochtigheidsgraad behouden blijft. Op die manier daalt ook de relatieve vochtigheidsgraad.

Luchtontvochtiging door absorptie

De lucht wordt over een roterende schijf geblazen met een vast absorptieproduct. De waterdamp wordt continu door de schijf geabsorbeerd.

Daarna moet het vocht wel verwijderd worden zodat het systeem in werking blijft. Daartoe wordt op een ander deel van de schijf hete lucht geblazen zodat die zijn ontvochtigingskracht behoudt.

Bij dit procedé wordt de lucht dus zowel ontvochtigd als verwarmd.

Contacteer ons en wij geven u met plezier advies op maat van uw woning.

Neem contact op met uw AJ-Air-technici en verfris u over heel België!

Algemene dienstverlening voor uw ontvochtigingssystemen

Installatie

Voor de analyse van uw omgevingslucht heeft u een ontvochtigingsspecialist nodig. Onze professionele en goed opgeleide techniekers verplaatsen zich overal in België om tegemoet te komen aan uw noden en de meest geschikte luchtontvochtiger te installeren. Uw toestel is na plaatsing meteen klaar voor gebruik!

Verhuur

Soms is het interessanter om het ontvochtigingssysteem voor uw werkplek, huis of andere ruimte te huren in plaats van te kopen. Bijvoorbeeld als het slechts om een eenmalige toepassing gaat of als u de kosten wil drukken. Vraag een offerte aan om de huurprijs te ontdekken van onze luchtontvochtigers (met condensatie of absorptie)! Wij geven u graag advies op maat!

Verkoop

Voor een oplossing op langere termijn of toepassingen die meermaals per jaar terugkeren, raden wij u aan om een luchtontvochtiger aangepast aan uw situatie aan te kopen. De techniekers van AJ-Air verlenen u graag advies op maat!

Dienst na verkoop

Contacteer AJ-Air voor het onderhoud of de noodherstelling van uw luchtontvochtigingssysteem (met condensatie of absorptie)! Onze goed opgeleide techniekers bieden een onberispelijke service in Namen en overal in België!