AJ-Air Luchtbevochtiging te Namen

Welke luchtbevochtiger heb ik nodig?

Bescherm uzelf en uw omgeving

In de winter droogt de verwarming de lucht in onze gebouwen uit.

Te droge lucht veroorzaakt:

 • Verstopping van de sinussen;
 • Droge en geïrriteerde ogen, neus, keel en huid;
 • Hoofdpijn;
 • Rode, branderige ogen;
 • Een droge huid;
 • Kloven;
 • Schade aan uw muren en meubels.

Jonge kinderen zijn gevoeliger voor dit probleem dan volwassenen.

De bewaring van archieven, kunstwerken, materialen, … vraagt een strikt gecontroleerde luchtvochtigheid om te vermijden dat de bewaarde materialen schade oplopen. Bepaalde industriële processen vereisen ook een minimale luchtvochtigheidsgraad.

Een luchtbevochtiger kan u helpen om de luchtvochtigheidsgraad van uw gebouw op peil te houden en zo uw gezondheid te beschermen en u een optimaal comfort te bieden.

Een goed geïnstalleerde luchtbevochtiger heeft vele voordelen voor uw gezondheid:

 • Vlottere ademhaling
 • Minder kans op oogirritaties
 • Minder kans op neusinfecties
 • Minder kans op bronchitis
Luchtbevochtiging AJ-Air | Qualité de l'air

Bevochtigingsmethodes en -producten

Luchtbevochtiging door koude verneveling

De behandelde lucht wordt over een bevochtigde, roterende vernevelingsspons geblazen. Deze spons heeft een dubbele functie: de lucht zuiveren en bevochtigen.

Doordat het water in dit toestel regelmatig vervangen wordt en er een zuiverend additief wordt aan toegevoegd, zuivert u met dit systeem ook de omgevingslucht.

Dit type luchtbevochtiger gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het vernevelde water te verdampen. Daardoor koelt de behandelde lucht ook af.

Deze mobiele toestellen zijn eenvoudig te installeren. Daarom worden ze vaak ingezet voor occasioneel gebruik of worden ze gehuurd. Deze toestellen beschikken over een waterréservoir dat meestal manueel moet bijgevuld worden. Daardoor zijn ze minder praktisch en/of vragen ze meer toezicht.

Wij beschikken over 4 modellen die een volume van 150 tot 800 m³ kunnen behandelen, met een capaciteit van 0,95 tot 2,5 liter/uur.

Luchtbevochtiging door warme verneveling

Luchtbevochtigers met warme verneveling hebben een réservoir met kokend water. De stoom die zo vrijkomt wordt verspreid in de ruimte of via een buizennetwerk. Het water wordt verwarmd door  elektroden om zo stoom op te wekken.

Het waterpeil wordt aangepast aan de luchtvochtigheid van de omgeving om een zo stabiel mogelijke omgevingslucht te bereiken. Een controlesysteem geeft aan wanneer het kleine reservoir moet geleegd worden zodat het water niet te lang blijft stil staan. De luchtbevochtigers van de serie EASYSTEAM werken volautomatisch. Enkel de cilinder moet af en toe vervangen worden als de elektroden versleten zijn.

Deze luchtbevochtigers met warme verneveling (elektroden in water) zijn gemaakt voor een veel ruimere toepassing en worden vaak gebruikt om de omgevingslucht van een volledig gebouw te bevochtigen via een ventilatiesysteem. Ze kunnen ook gebruikt worden als stoommachine in een hammam. Deze gespecialiseerde toestellen moeten aangesloten worden op de waterleiding en op de riolering voor de afwatering. Ze kunnen zowel in een technisch lokaal als in de ruimte zelf geplaatst worden.

Wij bieden zowel toestellen met monofase- als driefase-aansluiting met een capaciteit van 3 tot 96 kg/uur. Doordat ze eenvoudig en volledig in te stellen zijn bieden deze toestellen een antwoord op heel wat vragen.

Onze AJ-Air-technici adviseren u over de verschillende bevochtigingsmethoden op basis van uw situatie en uw vereisten.

Neem contact op met uw AJ-Air-technici en verfris u over heel België!

Algemene dienstverlening voor uw bevochtigingssystemen

Installatie

Misschien heeft u in uw specifieke situatie een aangepaste luchtbevochtiger nodig. Voor de analyse van uw omgevingslucht heeft u een bevochtigingsspecialist nodig. Onze professionele en goed opgeleide techniekers verplaatsen zich overal in België om tegemoet te komen aan uw noden en de meest geschikte luchtbevochtiger te installeren.

Verhuur

Soms is het interessanter om het bevochtigingssysteem voor uw werkplek, huis of andere ruimte te huren in plaats van te kopen. Bijvoorbeeld als het slechts om een eenmalige toepassing gaat of als u de kosten wil drukken. Vraag een offerte aan om de huurprijs te ontdekken van onze luchtbevochtigers (met koude of warme verneveling)! Wij geven u graag advies op maat!

Verkoop

Voor een oplossing op langere termijn of toepassingen die meermaals per jaar terugkeren, raden wij u aan om een luchtbevochtiger aangepast aan uw situatie aan te kopen. De techniekers van AJ-Air verlenen u graag advies op maat!

Dienst na verkoop

Contacteer AJ-Air voor het onderhoud of de noodherstelling van uw luchtbevochtigingssysteem (met koude of warme verneveling)! Onze goed opgeleide techniekers bieden een onberispelijke service in Namen en overal in België!